Monitaiteinen vuosittainen

Hiljaisuus-festivaali

Kaukosen kylässä Kittilässä järjestettävä festivaali kokoaa vuosittain joukon ihmisiä monitaiteisen ohjelmiston äärelle kauniiseen kylämiljööseen. Vuonna 2019 Hiljaisuus-festivaali järjestetään 5.-8.6.

 

Hiljaisuus-festivaali tuo Lappiin kansainvälisestikin kiinnostavimmat esitykset ja taiteilijat. Festivaali tarjoaa alustan yllättäville kohtaamisille niin ihmisten, Lapin luonnon, kuin eri taiteenlajienkin välille. 

Hiljaisuus-festivaalin ytimessä on uusi  suomalainen säveltaide ja nykysirkus sekä  Kaukosen kylän kaunis maisema tupineen ja kylänraitteineen. Vuonna 2019 jo kymmenettä kertaa järjestettävä festivaali syntyi haaveesta täyttää Kaukosen kylä korkeatasoisella taiteella. Hiljaisuus-festivaalin erityisen tunnelman luovat ainutlaatuiset esitykset ja ennen kaikkea Kaukosen kylään kokoontuvat ihmiset.

Hiljaisuus-festivaalin tapahtumien ydin sijoittuu Kaukosen kylään. Kun saavut Kaukoseen, löydät kaiken tarvitsemasi Työväentalolta. Nähdään siellä!

 

Taiteelliset johtajat

Taiteellisina johtajina toimivat sirkustaiteilija Henna Kaikula ja muusikko Mikko Perkola.

Henna_Kaikula_by_Miina_Alajarvi.jpg

Henna Kaikula (s. 1980) on toiminut Hiljaisuus-festivaalin taiteellisena johtajana syksystä 2016 lähtien. Henna on kokenut sirkustaiteilija ja esiintyjä, joka on työskennellyt laaja-alaisesti nykysirkus-, tanssi-, teatteri- ja monitaidekentällä Suomessa ja ulkomailla. Henna on kiinnostunut erityisesti taiteellisesta työstä monitaiteisissa työryhmissä sekä esitysten luomisesta epätyypillisiin esitystiloihin.

Henna vastaa Hiljaisuus-festivaalin esittävien taiteiden ohjelmiston suunnittelusta sekä Hiljaisuus-residenssin kehittämisestä. Kaukosen kylään kokoontuu kansainvälinen joukko monitaiteisesta työskentelystä kiinnostuneita esittävien taiteiden ammattilaisia vuosittain Hennan kutsumina.

Mikko Perkola, Silence Festival

Kolmen lapsen isä Mikko Perkola opiskeli musiikkia Päijät-Hämeen konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa ja päätyi monesta urhoollisesta yrityksestä huolimatta ammattimuusikoksi, joka kiertää konsertoimassa ympäri maailmaa. Hän on joutunut alistumaan tosiasialle, että taiteen tekeminen jossai muodossa on hänen maailmankatsantansa ja elämäntuntonsa kannalta oleellisen tärkeää.

Hänen laaja-alainen työskentelynsä sisältää yhteistyötä monien alojen taiteilijoiden kanssa, sekä musiikin tekemistä soittamalla, säveltämällä, laulamalla ja lausumalla vanhasta-musiikista multimediaan ja soolo-esityksiin sähköistetyllä gamballa. Viime vuosina hänen taiteellinen työskentelynsä on siirtynyt yhä enemmän marginaalissa elävien ihmisryhmien pariin ja suljettuihin laitoksiin, koska hän on kokenut välttämättömyydeksi viedä omaa taiteellista toimintaansa myös perinteisen konserttitoiminnan ulkopuolelle ja nähdä taiteilijan rooli aktiivisena yhteiskunnallisena toimijana ja välittäjänä ihmisryhmien ja
yhteiskuntakerrosten välillä.